Cole-Parmer lanserer ny tannhjulspumpe

Cole-Parmer tannhjulspumpe med Micropump pumpehode
Cole-Parmer lanserer en ny pumpeserie med kompakte tannhjulspumper. (Kilde: Coleparmer.com)

I februar 2019 lanserer Cole-Parmer, en ny serie med kompakte og effektive tannhjulspumper (gear pumps), også kalt girpumper.

En av de største fordelene med tannhjulspumper er at de leverer en jevn væskestrøm med lav eller ingen pulsering (pulseless flow / pulsation-free flow). En annen fordel med tannhjulspumper er at de er et utmerket valg når du skal pumpe væsker med høy viskositet, altså tyktflytende, viskøse væsker. Les gjerne mer om fordelene og ulempene med tannhjulspumper i vår artikkel «Hva er en tannhjulspumpe?».

Cole-Parmer tannhjulspumper benytter pumpehoder fra den anerkjente produsenten Micropump, og Cole-Parmer er autorisert forhandler for Micropump sine produkter. Micropump levererer ulike typer pumpehoder til tannhjulspumper. Monteringstype A er såkalt «Cavity-style» pumpehoder, med et arbeidsområde på mellom -43°C og 54°C, eller -43°C til 77°C. Monteringstype B er såkalt «Suction shoe» pumpehoder, med et arbeidsområde på mellom -46°C og 120°C. Alle Micropump pumpehodene er laget i rustfritt stål (316 SS), med tannhjul laget i henholdsvis PEEK, PTFE eller PPS, og med pakninger i henholdsvis PTFE eller Viton. Pumpehodene tåler et trykkområde på inntil 300 psi (20,7 bar). Monteringstype A, såkalt «Cavity-style» pumpehoder, finnes i ulike størrelser som leverer ulik rekkekvidde på strømningshastighet (flow range), med 16 til 1600 mL/min som laveste område og 45,5 til 4550 mL/min som høyeste område. Monteringstype B, såkalt «Suction shoe» pumpehoder, finnes i ulike størrelser som leverer ulik rekkekvidde på strømningshastighet (flow range), med 0,85 til 85 mL/min som laveste område og 58,50 til 5850 mL/min som høyeste område.

Cole-Parmer sin nye tannhjulspumpe finnes i en amerikansk versjon for 115 V og en europeisk versjon for 230 V (varenummer EW-75211-17). Den er spesielt utformet for å være så kompakt som mulig, den tar derfor lite benkeplass, og måler ikke mer enn 18,3 x 23 x 13,4 cm (B x L x H). Den har en en analog variabel hastighetskontroll på mellom 50 og 5000 rpm. Som tilleggsutstyr kan du kjøpe fjernstyrt start og stopp kontroll (via DB9), enten som en fotbryter (EW-77595-35) eller som en håndholdt kontrollenhet (EW-07528-80).

Den amerikanske pumpeprodusenten Masterflex ble kjøpt av Cole-Parmer i 1968, og i mer enn 50 år har den anerkjente pumpeprodusenten vært en viktig del av Cole-Parmer konsernet. Masterflex og Cole-Parmer er kjent for å produsere pumper av svært høy kvalitet.

Ønsker du mer informasjon om Cole-Parmer sin nye serie med tannhjulspumper? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med mer informasjon!


Pumpeskolen


Flere aktuelle saker


Bla i nyhetsarkivet

Se hele nyhetsarkivet med alle publiserte artikler.