Cole-Parmer vannbad til laboratorier

Nylig relanserte Cole-Parmer de anerkjente termostatstyrte vannbadene fra Techne med nytt design og nye modellnumre.

Disse produktene blir produsert av den britiske produsenten Techne, som regnes som en av verdens ledende produsenter av produkter for temperaturkontroll i laboratorier. Techne har produsert termostatstyrte vannbad (med en såkalt “clip-on” termoregulator) helt siden 1948, og har derfor lang erfaring med å sikre høy kvalitet og sikkerhet på produktene. Alle Techne sine produkter har nå endret navn til Cole-Parmer, etter at Cole-Parmer kjøpte den britiske produsenten i 2015.

Helt siden 1955 har Cole-Parmer vært ledende produsent av laboratorieutstyr som vannbad og andre produkter for effektiv temperaturkontroll. Cole-Parmer fokuserer på utvikling av produkter med høy kvalitet, høy kundetilfredshet og høy standard på service.

I et laboratorium vil termostatstyrte vannbad være et meget godt valg når du ønsker presis temperaturkontroll og ønsker å holde en konstant temperatur over en lang periode. Cole-Parmer termostatstyrte vannbad er derfor ideelt å bruke for et bredt spekter av oppgaver. Vannbad benyttes også ofte i forbindelse med kalibrering av dataloggere, temperatursensorer og annet utstyr for temperaturovervåking.

Cole-Parmer tilbyr blant annet termoregulatorer (termostater), vannbad og kalibreringsbad (liquid calibration baths).

Slik bygger du et Cole-Parmer vannbadsystem

  1. Velg et Cole-Parmer vannbad i WBU-200 serien med den størrelsen som passer ditt behov.
  2. Velg deretter en Cole-Parmer termoregulator i IC-300 serien som passer i forhold til ønsket temperaturområde, nøyaktighet og om du ønsker PC-tilkobling via RS232-port.
  3. Velg tilbehør til vannbadet i forhold til ditt behov: Flatt lokk i rustfritt stål eller takformet lokk (gabled lid) i rustfritt stål som gir rom for høyere beholdere, rør og flasker.

Som alternativ til dette systemet kan du også velge et komplett Cole-Parmer vannbad i WB-200 serien, WB-300 serien eller WB-400 serien, for oppvarming i et temperaturområde fra 5°C over romtemperatur til 100°C.

For temperaturkalibrering med høye krav til nøyaktighet anbefales Cole-Parmer kalibreringsbad i WBU-250 serien, som har et temperaturområde fra -35°C til +250°C.

Cole-Parmer vannbad i rustfritt stål (WBU-200 serien)

Cole-Parmer vannbad tilbys i fem ulike størrelser: 8, 12, 18, 26 og 48 liter. Indre kammer i rustfritt stål er utformet i et helt stykke for enklest mulig rengjøring (unntatt 48 liter modellen som har sveisede kanter). Yttersidene er i emaljert stål og har integrerte håndtak for sikker håndtering. Alle vannbadene er designet for bli brukt sammen med en Cole-Parmer termoregulator i IC-300 serien, som må bestilles separat (monteringssett medfølger). Maksimal arbeidstemperatur er 200°C.

Cole-Parmer termoregulator (IC-300 serien)

Cole-Parmer termoregulator (termostat, også kalt “laboratory immersion circulator”) er designet for å bli brukt sammen med et Cole-Parmer vannbad, og tilbys i tre ulike modeller:

Modellnummer IC-300-10DDC:
Digital termoregulator. Temperatur fra -40°C til +120°C.

Modellnummer IC-300-20DDC.
Digital termoregulator med RS232 datatilkobling til PC. Temperatur fra -40°C til +200°C.

Modellnummer IC-300-20HDC.
Digital termoregulator med RS232 datatilkobling til PC. Temperatur fra -40°C til +250°C.

Cole-Parmer kalibreringsbad (WBU-250 serien)

Cole-Parmer kalibreringsbad er spesielt utviklet for å utføre temperaturkalibrering av temperaturutstyr som dataloggere og temperatursensorer. Kalibreringsbadene kan brukes i et temperaturområde fra -35°C til +250°C.

Alle kalibreringsbadene er designet for bli brukt sammen med en Cole-Parmer termoregulator i IC-300 serien, som må bestilles separat (monteringssett medfølger). Temperaturstabilitet på opptil ±0,005°C (med IC-300-20DDC eller IC-300-20HDC).

Kalibreringsbadene kan også benyttes til ekstern sirkulasjon for å opprettholde konstant temperatur på prøver i viskosimetre, fotometre, refraktometre, fermentorer, gjæringstanker og andre typer beholdere.

Kontakt oss for mer informasjon

LabMo AS er autorisert norsk forhandler for Cole-Parmer. Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål, ønsker pristilbud eller om du vil ha veiledning for å finne det rette vannbadet for ditt behov.


Pumpeskolen


Flere aktuelle saker


Bla i nyhetsarkivet

Se hele nyhetsarkivet med alle publiserte artikler.