Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan og hvorfor vi samler inn og bruker personopplysninger.

Hvem vi er

LabMo Laboratorieutstyr AS («LabMo») behandler personopplysninger i overensstemmelse med gjeldende lovverk, inkludert EUs personvernforordning (GDPR).

Behandlingsansvarlig

LabMo Laboratorieutstyr AS, ved administrende direktør/daglig leder, er ansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål vedrørende vår behandling av personopplysninger. For kontaktinformasjon, se nedenfor.

Foretaksnavn: LabMo Laboratorieutstyr AS
Postadresse: Sandbrekkevegen 15C
Postnr./sted: 5231 Paradis (Bergen)
Land: Norge
Foretaksregisteret: NO 833 002 252 MVA.
Vår nettstedsadresse er: https://www.labmo.no

Personopplysninger som behandles

De opplysningene som behandles er personopplysninger du har gitt til oss.

Personopplysninger som du gir til oss

Når du gjennomfører et kjøp hos LabMo gir du personopplysninger til oss. Det samme gjelder når du registrerer deg for vårt nyhetsbrev, oppretter en kundekonto eller kontakter oss via kontaktskjema, bestillinger og forespørsler, benytter deg av våre tjenester på vår nettside og sosiale medier eller benytter deg av din eventuelle garanti, angrerett eller reklamasjon. Personopplysningene du gir til oss, og som vi behandler, kan f.eks. være navnet på bedriften du er ansatt i, ditt navn, adresse, mobil- og telefonnummer samt e-postadresse.

Personopplysninger som vi har samlet inn fra deg

Når du gjennomfører et kjøp hos LabMo vil vi behandle opplysninger om kjøpet og din kjøpshistorikk. Når du benytter deg av vår nettside, din kundekonto eller våre sosiale medier vil vi også behandle personopplysninger som informasjon om din IP-adresse, operativsystem og hvilke varer du har besøkt eller lagt i handlekurven.

Formål med behandlingen og juridisk grunnlag

Vår avtale og administrasjon av ditt kjøp

LabMo vil behandle ditt navn, adresse, mobil- og telefonnummer og din e-postadresse, opplysninger om dine kjøp samt opplysninger med tanke på din bruk av våre sosiale medier med formålet å kunne administrere vårt kundeforhold til deg, inkludert dine kjøp og din kundekonto. Det juridiske grunnlaget for LabMo’s behandling av dine personopplysninger er at det er nødvendig for å oppfylle en avtale, eller for å iverksette tiltak før en slik avtale inngås. LabMo behandler også ovennevnte personopplysninger i den hensikt å kunne behandle ditt eventuelle krav om bruk av garanti, angrerett eller reklamasjon. Det juridiske grunnlaget for LabMo’s behandling i denne delen er at det er nødvendig for å kunne oppfylle avtalen med deg. Personopplysningsbehandling i forhold til angrerett og reklamasjon skjer også med bakgrunn i det juridiske grunnlaget for å oppfylle rettslige forpliktelser som påhviler LabMo. Dersom du ikke oppgir ovennevnte personopplysninger har LabMo ikke mulighet for å levere produkter eller oppfylle våre forpliktelser ovenfor deg.

Markedsføring av våre varer

Har du gitt ditt samtykke til å motta markedsføring, som f.eks. nyhetsbrev eller kampanjetilbud om våre produkter via e-post, SMS eller post, vil LabMo også behandle ditt navn, mobil- og telefonnummer, e-postadresse og din kjøpshistorikk for markedsføringsformål. Det juridiske grunnlaget for LabMo’s behandling av dine personopplysninger er ditt samtykke som vi enten får i forbindelse med at du registrerer deg som bruker hos LabMo, eller i forbindelse med ditt kjøp av produkt (-er) fra vårt sortiment. Du gir ditt samtykke ved at du aktivt krysser av i en eller flere avkrysningsruter i kontaktskjemaer på nettsiden vår. Du kan tilbakekalle ditt samtykke når som helst ved at du tar kontakt med oss.

Nyhetsbrev

Våre nyhetsbrev baserer seg på avtale. Våre nyhetsbrev tilbyr nyheter om alle våre fagområder, produkter og tjenester. Våre nyhetsbrev tilbyr også informasjon om våre kurs, arrangementer, råd og tips, rettledninger, samt kampanjer og tilbud. I forbindelse med påmelding av nyhetsbrev samler vi inn din e-post-adresse. Dette er obligatorisk. I tillegg kan du selv oppgi fornavn, etternavn, stilling og bedrift/organisasjon, men dette er frivillig. Informasjonen bruker vi for å tilpasse informasjonen vi sender deg best mulig. For eksempel er noen arrangement kun aktuelt for enkelte bedrifter og stillinger. Avtalen inngår du når du selv ber om å motta nyhetsbrev via vår nettside. Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter, og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss. Opplysningene slettes også om vi får tilbakemelding om at e-postadressen ikke lenger er aktiv. MailChimp er databehandler for nyhetsbrevet. I forbindelse med utsending av nyhetsbrev fører vi statistikk over bruken, hvor mange som leser og hva som leses. Dette gjør vi får å kunne gi våre lesere mest mulig relevante saker.

Statistikk og analyse

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på nettsidene våre. Informasjonskapsler brukes primært for å måle trafikk og optimalisere tjenesten. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler her.

LabMo samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på våre nettsider. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.
Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker.

For statistikk og analyseformål for våre nettsider, vil vi i noen tilfeller benytte Google Analytics. Google Analytics er et gratis analyseverktøy som LabMo og svært mange andre offentlige og private virksomheter benytter på sine nettsider. Dette, og lignende analyseverktøy, samler inn blant annet IP-adresser som gir informasjon om de besøkendes adferd på nettstedene. Vi bruker Google Analytics kun for å registrere og analysere anonymisert statistikk for besøk på våre nettsteder. For hver side du besøker, lagres opplysninger som dato og tid, hvilken side du kom fra, hvilken side du gikk videre til, hvilken nettleser du benytter, etc. Formålet med bruken av analyseverktøyet er å få kunnskap om de besøkendes behov, slik at nettstedet kan gjøres så brukertilpasset og velfungerende som mulig. Du kan lese mer om Google og Google Analytics sine personvernregler her:
https://policies.google.com/?hl=no

Vi bruker i tillegg følgende analyseverktøy og tredjepartsløsninger (tredjepartspixler):

LabMo behandler ditt kundenummer og andre referansenummer i den hensikt å kunne lage statistikker og for å vise deg innhold i vår nettbutikk som er tilpasset deg og din kundegruppe. Det juridiske grunnlaget for LabMo’s behandling av dine personopplysninger er at det er nødvendig for formål relatert til LabMo’s berettigede interesse. Behandlingen baserer seg på en balansering av interesser og innebærer, på samme måte som over, situasjoner der LabMo vil, eller må, gjøre noe som i hovedsak er til vår egen fordel, forutsatt at dette ikke skader dine interesser eller grunnleggende rettigheter og friheter.

Regnskap

LabMo behandler opplysninger om den transaksjonen som har skjedd mellom deg og LabMo for regnskapsmessige formål. LabMo vil av den årsak behandle informasjon om kjøpet, ditt navn, adresse, mobil- og telefonnummer og din e-postadresse. Det juridiske grunnlaget for LabMo’s behandling av dine personopplysninger er at det er nødvendig for å oppfylle en rettslig forpliktelse på påhviler LabMo.

Automatisert beslutningsprosess/profilering

Det finnes for tiden ingen automatiserte beslutningsprosesser eller profileringer som kan påvirke deg juridisk eller på annen måte i vesentlig grad. For å kunne utvikle våre produkter og tjenester, forbedre vår markedsføring, kunnskap om våre kunder samt våre tilbud til deg, kan vi på en automatisk måte samle inn og analysere opplysninger fra deg. Slike opplysninger er din IP-adresse, kjøpshistorikk, betalingsmåte og kontosaldo, dersom du har kjøpt varen din på kreditt, samt din aktivitet på våre sider, på sosiale medier samt i vår nettbutikk (såkalt profilering). Vi gir deg tilbud i vår nettbutikk som vi tror du vil oppfatte som relevante, basert på resultatet av analysen av din brukeradferd. Det juridiske grunnlaget for LabMo’ behandling i denne delen er vår berettigede interesse for å kunne utvikle vår forretningsvirksomhet og å, i best mulig utstrekning og for ikke å forstyrre deg unødvendig, kunne tilby deg produkter som vi tror passer dine interesser, ønsker og ditt behov.

Behandling av tredjepart og overføring av personopplysninger

Dine personopplysninger kan komme til å gis til, og behandles av, vårt selskap LabMo AS. LabMo kan også gi dine personopplysninger til tjenesteleverandører som behandler personopplysninger for vår regning, såk. personopplysningsfullmektige. Dine personopplysninger kan også behandles av våre samarbeidspartnere. Vi har avtale med våre personopplysningsfullmektige som sikrer at de behandler dine personopplysninger i henhold til denne personopplysningserklæringen og våre instruksjoner. En tredjepart som vi gir dine personopplysninger til er for eksempel speditører i forbindelse med levering av varer. LabMo kan gi dine personopplysninger til myndigheter som krever at LabMo gir ut slike personopplysninger. LabMo kan også dele dine personopplysninger for å tillate en fusjon, et oppkjøp eller salg av alle eller deler av LabMo’s aktiva.

LabMo og LabMo’ samarbeidspartnere behandler som hovedregel dine personopplysninger kun innen EU og EØS. Skulle personopplysninger bli behandlet utenfor EU og EØS, vil LabMo iverksette tiltak for å sørge for at dine personopplysninger fortsetter å være beskyttet, og også iverksette de tiltakene som kreves for å overføre personopplysninger til land utenfor EU og EØS på lovlig vis.
Som et ledd i vår markedsføring analyserer vi opplysninger, blant annet personopplysninger, rundt dine innkjøp og din aktivitet på våre sider, på sosiale medier og i vår nettbutikk.

Vi vil for eksempel behandle dine personopplysninger for at vi ved hjelp av Google Analytics skal kunne tilpasse de annonsene og tilbudene som du ser ut fra informasjon om din tidligere surfing, samt for å kunne utvikle våre produkter og tjenester. Dette gjør det mulig for oss å tilpasse innholdet i vår nettbutikk slik at det passer akkurat dine behov, samt forbedre vårt tilbud til deg. Prosessen er anonymisert og kan ikke brukes for å identifisere deg (for informasjon om de informasjonskapsler vi benytter oss av, se egen informasjon om informasjonskapsler).

Videre kan vi komme til å bruke dine personopplysninger for å evaluere din bruk av vår nettbutikk for tjenester i forbindelse med nettstedsaktiviteter og internettbruk. Opplysninger som vi analyserer kan for eksempel være din IP-adresse, kjøpshistorikk, betalingsmåte og kontosaldo dersom du har kreditt hos oss, og annen informasjon som du har gitt til oss som kunde. For informasjon om hvordan Google Inc. bruker opplysninger, se følgende nettside: https://www.google.com/intl/sv/policies/privacy/partners/.

Tidsperiode for behandling og lagring

Vi behandler kun personopplysninger så lenge det er behov for å bevare dem for å oppfylle formålene som informasjonen ble gitt eller samlet inn for. Samme personopplysning kan lagres på flere forskjellige steder for ulike formål. Det kan innebære at en opplysning som er fjernet fra et system fordi den ikke lenger er nødvendig for formålet, kan forbli i et annet system der den er lagret etter avtale, eller for annet formål der personopplysningen fortsatt er nødvendig.

Personopplysninger som LabMo behandler med hensikt å administrere kundeforhold, inkludert dine kjøp og din brukerkonto, eller for å oppfylle våre juridiske forpliktelser eller avtaler, f.eks. imøtese garanti- eller reklamasjonsforpliktelser med deg, behandles i den tiden det er nødvendig for at LabMo skal kunne administrere kundeforholdet og oppfylle sin avtale eller juridiske forpliktelser overfor deg.
Har du gitt samtykke til å få direktemarkedsføring og nyhetsbrev fra LabMo, vil vi lagre ditt navn, mobil- og telefonnummer, din e-postadresse og din kjøpshistorikk til du har avregistrert deg, tilbakekaller ditt gitte samtykke, eller ber oss slutte å kontakte deg. I forbindelse med dette vil LabMo, i den grad LabMo behandler personopplysninger relatert til profilering, fjerne de personopplysningene som har en forbindelse med direktemarkedsføringen.

Personopplysninger som LabMo behandler for regnskapsmessige formål bevares i 10 år i samsvar med gjeldende regnskapslovgivning. Personopplysninger som LabMo behandler for statistiske formål vil ikke lenger være mulig å koble til deg som individ etter at aktuelt regnskapsmateriale er fjernet.
Dine personopplysninger kan bli lagret lenger enn angitt over dersom det kreves for å overholde juridiske krav, forskrifter eller myndighetsvedtak.

Dine rettigheter

Du har rett til, uten kostnad, å skriftlig kreve å få informasjon om hvilke personopplysninger vi har registrert om deg. Du kan også når som helst kreve rettelser av feilaktige opplysninger. Du har også rett til å be oss fjerne eller begrense de personopplysningene vi har om deg, og at vi gir deg en kopi av disse opplysningene (såkalt dataportabilitet).
Hvis du ikke har grunnlag for din forespørsel eller forespørselen din er urimelig, for eksempel hvis du ofte ber om utdrag eller sletting med korte intervaller, kan vi enten nekte å imøtekomme forespørselen din eller ta betalt for de administrative kostnadene forespørselen din medfører. Forespørselen sender du til oss via våre kontaktopplysninger nedenfor.

Rett til innvendinger

Du kan når som helst ha innvendinger mot at dine personopplysninger behandles for direktemarkedsføring og/eller profilering. Vil du ikke at vi behandler dine personopplysninger for dette/disse formål, ber vi deg om å kontakte oss via våre kontaktopplysninger nedenfor og meddele oss dette. Vi vil da slutte med behandling av dine personopplysninger for dette/disse formål, og fjerne opplysningene forutsatt at vi ikke må fortsette å behandle dem for andre formål i henhold til denne personopplysningserklæringen.

Rett til å tilbakekalle ditt samtykke

Du kan når som helst, helt eller delvis, tilbakekalle ditt samtykke om behandling av personopplysninger ved at du, i vår nettbutikk, krysser ut avkrysningsruter du tidligere har krysset av for, eller kontakter oss via våre kontaktopplysninger over. Dersom du tilbakekaller ditt samtykke, ber vi deg notere at dette ikke påvirker lovligheten av den behandlingen som tidligere har skjedd på grunn av samtykket før dette tilbakekalles. LabMo kan også, under visse omstendigheter, ha et annet juridisk grunnlag for behandlingen av dine personopplysning der vi kan ha rett til å fortsette behandlingen.

Rett til å klage

Er du misfornøyd med hvordan vi har behandlet dine personopplysninger kan du også kontakte oss via våre kontaktopplysninger nedenfor. Ved tvister vi ikke lykkes å løse, som gjelder annet enn behandling av dine personopplysninger, kan du også benytte den nettbaserte klageportalen som er tilgjengelig på EU-kommisjonens nettsted: http://ec.europa.eu/odr.

Endringer i vår personvernerklæring

Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert 15. februar 2024. Vi forbeholder oss retten til å endre den fra tid til annen og oppfordrer deg til å gjøre deg kjent med innholdet i erklæringen med jevne mellomrom.

Kontaktopplysninger

Henvendelser for spørsmål og for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger kan gjøres til:

Foretaksnavn: LabMo Laboratorieutstyr AS
Postadresse: Sandbrekkevegen 15C
Postnr./sted: 5231 Paradis (Bergen)
Land: Norge
Foretaksregisteret: NO 833 002 252 MVA.
Vår nettstedsadresse er: https://www.labmo.no

Elektronisk kontaktskjema og e-postadresse finner du her: Kontaktinformasjon