Masterflex Ismatec Reglo digital tannhjulspumpe

Masterflex Ismatec Reglo digital tannhjulspumpe er ideell for oppgaver som krever nøyaktig og pulseringsfri dosering i laboratorier eller prosessvirksomhet. Den er svært velegnet for bruk innenfor områder som bioteknologi, farmasøytisk industri, forskning, næringsmiddelsindustri og undervisning.

Tannhjulspumpe i toppklassen

Pumpen har en solid, børsteløs motor og en omdreiningshastighet på 100 til 4000 rpm. Hastigheten kan stilles inn med en nøyaktighet på +/- 0,1%. Den største nyheten er at du nå får et moderne brukergrensesnitt med berøringsskjerm (touch screen), slik som vi tidligere bl.a. har sett på slangepumpene i Ismatec Reglo digital-serien (lansert i 2020). Ismatec Reglo Digital tannhjulspumpen leveres med en brukervennlig 5″ TFT/RGB berøringsskjerm i farger. Skjermen har en oppløsning på 800 x 480 piksler, og kan enkelt betjenes, også om du har på engangshansker. Du kommer raskt og enkelt i gang, og du kan starte et program i løpet av et par sekunder. Du kan lagre opptil 50 programmer i internminnet, slik at rutineoppgaver effektiviseres. Tannhjulspumpen har programvalg du kan kjenne igjen fra andre Masterflex-pumper: Kontinuerlig drift, volumstyrt dosering (inkl. batch/intervall) og tidsstyrt dosering (inkl. batch/intervall).

Masterflex LS MasterSense meny for kontinuerlig drift
Kontinuerlig drift
Masterflex LS MasterSense meny for tidsstyrt dosering
Tidsstyrt dosering
Masterflex LS MasterSense meny for volumstyrt dosering
Volumstyrt dosering

Kompatibel med alle Micropump pumpehoder

Tannhjulspumpen passer til alle de ulike pumpehodene fra Micropump, både for monteringstype A og B (A-mount og B-mount). Dette gir deg stor frihet og fleksibilitet til å finne gode løsninger som passer ditt behov. Ta hensyn til ditt behov i forhold til flowområde, materialegenskaper, kjemisk kompabilitet, design, viskositet, og trykkegenskaper når du skal velge det rette pumpehodet.

Pumpehodene dekker ulike flowområder fra minimum 1,7 ml/min til maksimum 4680 ml/min. Alle Micropump pumpehodene er i rustfritt stål (316 SS), med tannhjul i henholdsvis grafitt, PPS eller PEEK, og med pakninger i henholdsvis PTFE eller Viton. Du kan også velge mellom to ulike design på pumpehodene: «Suction Shoe Style» og «Cavity Style».

Fjernstyring og overvåking med MasterflexLive

Tannhjulspumpen har tjenesten MasterflexLive ferdig innebygget. Du kan overvåke og fjernstyre pumpene døgnet rundt via PC, nettbrett eller mobil (Android og iOS). Med MasterflexLive eliminerer du behovet for å ha personell tilstede på kvelds- og natteskift, slik at du kan senke produksjonskostnadene. Du kan få tilsendt sms, e-post eller mobilvarslinger for alle programendringer og ved eventuelle feilmeldinger. Les mer om MasterflexLive i denne artikkelen.

Masterflex LS MasterSense meny for MasterflexLive
MasterflexLive
Masterflex LS MasterSense meny for kalibrering
Kalibrering
Masterflex LS MasterSense meny for bruker- og tilgangskontroll
Tilgangskontroll

Alle slangepumpene har i tillegg gode mulighet for både analog og digital fjernstyring (DB-25, 0-20 mA, 4-20 mA, 0-10 V, Wi-Fi, RJ45, MasterflexLive), slik at du enkelt kan koble til en PC eller en PLS («programmerbar logisk styring» – enhet for automasjonsoppgaver).

Mange fordeler med tannhjulspumper

En av de største fordelene med tannhjulspumper er at de leverer en jevn væskestrøm med lav eller ingen pulsering (pulseless flow / pulsation-free flow). En annen fordel med tannhjulspumper er at de er et utmerket valg når du skal pumpe væsker med høy viskositet, altså tyktflytende, viskøse væsker. Vær oppmerksom på at du ikke bør bruke en tannhjulspumpe dersom væsken inneholder partikler, siden dette kan skade drivverket. Et godt alternativ vil da være en slangepumpe. Les gjerne mer om fordelene og ulempene med tannhjulspumper i vår artikkel «Hva er en tannhjulspumpe?».

Nøkkelegenskaper for Masterflex Ismatec Reglo digital tannhjulspumpe

 • 5” berøringsskjerm (touch-skjerm) gir enkel betjening, også når du bruker engangshansker.
 • Svært brukervennlig og intuitiv programmering.
 • Opptil 50 program kan lagres i internminnet.
 • Tre ulike modus: Kontinuerlig drift, volumstyrt dosering (inkl. batch/intervall) og tidsstyrt dosering (inkl. batch/intervall).
 • Kan sikres med passord, med tre ulike nivåer: bruker, superbruker og administrator.
 • Leveres med MasterflexLive som innebygget funksjon.
 • Kan fjernstyres via PC, PLS, nettbrett eller mobil.
 • Min. flow: 1,7 ml/min (avhengig av hvilket pumpehode som benyttes).
 • Maks. flow: 4680 ml/min. (avhengig av hvilket pumpehode som benyttes).
 • USB-port som lar deg oppdatere firmware, slik at du alltid har de nyeste oppdateringene.
 • Kompatibel med alle Micropump pumpehoder

Snakk med oss om pumper

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål, ønsker pristilbud eller om du vil ha veiledning for å finne det rette pumpesystemet for ditt behov. Vi hjelper deg gjerne, og gir gratis rådgivning. LabMo AS er autorisert norsk forhandler for pumpeprodusentene Masterflex og Ismatec.


Pumpeskolen


Flere aktuelle saker


Bla i nyhetsarkivet

Se hele nyhetsarkivet med alle publiserte artikler.