Masterflex L/S MasterSense slangepumpe

I mer enn 60 år har den amerikanske produsenten Masterflex utviklet slangepumper av beste kvalitet. Masterflex er en av verdens største produsenter av slangepumper. Masterflex har et stort utvalg av slangepumper som er ideelle for bruk i laboratorier eller prosessvirksomhet innenfor bioteknologi, farmasøytisk industri, forskning, havbruk, næringsmiddelsindustri, undervisning eller andre industrier.

Slangepumpe i toppklassen

Masterflex lanserer nå den nye L/S MasterSense-serien i Norge. En viktig nyhet er innføringen av et nytt moderne brukergrensesnitt, slik som vi tidligere har sett på Masterflex Ismatec Reglo-serien som ble lansert tidlig i 2020. L/S MasterSense-pumpene styres intuitivt og brukervennlig via en 5″ TFT/RGB berøringsskjerm i farger. Skjermen har en oppløsning på 800 x 480 piksler, og kan enkelt betjenes, også når du har engangshansker på deg. Dette betyr at du får en mye enklere og raskere betjening enn tidligere, og du kan starte et program i løpet av et par sekunder. L/S MasterSense har de samme programvalgene som du kan kjenne igjen fra tidligere pumpemodeller: Kontinuerlig drift, volumstyrt dosering (inkl. batch/intervall) og tidsstyrt dosering (inkl. batch/intervall).

Masterflex LS MasterSense meny for kontinuerlig drift
Kontinuerlig drift
Masterflex LS MasterSense meny for tidsstyrt dosering
Tidsstyrt dosering
Masterflex LS MasterSense meny for volumstyrt dosering
Volumstyrt dosering

Fleksibelt pumpesystem for å bygge skreddersydde løsninger

Med den nye L/S MasterSense-serien kan du bygge akkurat den slangepumpen som passer best for ditt behov. Du kan velge mellom ti ulike pumpehoder og ti ulike slangestørrelser, og dette gir deg stor frihet og fleksibilitet til å finne gode løsninger som passer ditt behov. Du kan koble opptil fire pumpehoder sammen hvis du trenger en flerkanalspumpe (opptil 24 kanaler – avhengig av modellnummer).

Fjernstyring og overvåking med MasterflexLive

Alle Masterflex L/S MasterSense slangepumpene leveres med tjenesten MasterflexLive som tilbyr overvåking og fjernstyring via PC, nettbrett eller mobil (Android og iOS). På denne måten har slangepumpen innebygget smart-funksjonalitet og kan defineres som et ekte IoT-produkt (Internet of Things). Du kan fjernstyre og overvåke pumpene døgnet rundt fra PC, nettbrett eller mobil via skytjenesten MasterflexLive. Med MasterflexLive eliminerer du behovet for å ha personell tilstede på dyre kvelds- og natteskift, slik at du kan senke produksjonskostnadene. Du kan få tilsendt sms, e-post eller mobilvarslinger for alle programendringer og ved eventuelle feilmeldinger. Alle slangepumpene har i tillegg gode mulighet for både analog og digital fjernstyring (0-20 mA, 4-20 mA, 0-10 V, Wi-Fi, RJ45, EtherNet/IP eller Profibus), slik at du enkelt kan koble til en PC eller en PLS («programmerbar logisk styring» – enhet for automasjonsoppgaver).

Masterflex LS MasterSense meny for MasterflexLive
MasterflexLive
Masterflex LS MasterSense meny for kalibrering
Kalibrering
Masterflex LS MasterSense meny for bruker- og tilgangskontroll
Tilgangskontroll

Mange fordeler med slangepumper

En av de største fordelene med slangepumper er at du slipper å vaske og rengjøre selve pumpemotoren, siden væsken alltid er isolert inni slangen. Dette gjør også at slangepumper er svært velegnet for å pumpe væsker som inneholder partikler, sterke kjemikalier eller har høyt saltinnhold. En annen viktig fordel er at denne pumpetypen er bortimot vedlikeholdsfri, og den trenger ikke smøremidler eller bytte av pakninger, motordeler eller tannhjul. Pumpemotoren på en slangepumpe tåler å bli kjørt tom/tørr uten å skade motoren, og dette er ofte en viktig fordel i valget mellom ulike pumpetyper.

Best kjemisk kompatibilitet med riktig slangetype

Med en slangepumpe kan du også enkelt bytte slange for å sikre deg korrekt kjemisk kompatibilitet. Masterflex er den eneste produsenten som tilbyr mer enn 20 ulike slangematerialer, og dette gjør at du alltid er sikret best mulig kjemisk kompatibilitet for væsken du skal pumpe. I Masterflex sin database for kjemisk kompatibilitet kan du enkelt søke frem hvilket slangemateriale som egner seg best til ulike kjemikalier. Databasen er bygget opp gjennom flere tiår, og inneholder flesteparten av de vanligste kjemikaliene og væsketypene som benyttes i forskning, industri, laboratorier og undervisning.

Nøkkelegenskaper for Masterflex L/S MasterSense

 • 5” berøringsskjerm (touch-skjerm) gir enkel betjening, også når du bruker engangshansker.
 • Svært brukervennlig og intuitiv programmering.
 • Tre ulike modus: Kontinuerlig drift, volumstyrt dosering (inkl. batch/intervall) og tidsstyrt dosering (inkl. batch/intervall).
 • Svært høy nøyaktighet ved hjelp av antidryppfunksjonen på volumstyrt dosering.
 • Kan sikres med passord, med tre ulike nivåer: bruker, superbruker og administrator.
 • Kan fjernstyres via PC, PLS, nettbrett eller mobil.
 • Min. flow: 0,001 ml/min. (avhengig av hvilken slangestørrelse/diameter som benyttes).
 • Maks. flow: 3400 ml/min. (avhengig av hvilken slangestørrelse/diameter som benyttes).
 • Mer enn 20 ulike slangetyper/materialer er tilgjengelig, slik at du alltid kan oppnå svært god kjemisk kompatibilitet.
 • Internminne på opptil 50 programmer for lagring av ofte brukte programinnstillinger.
 • Du kan enkelt oppdatere firmware på egen hånd, slik at du alltid har de nyeste oppdateringene.
 • Kompatibel med 10 ulike Masterflex L/S pumpehoder.
 • Tilgjengelig som flerkanalspumpe med opptil 24 kanaler.

Snakk med oss om pumper

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål, ønsker pristilbud eller om du vil ha veiledning for å finne det rette pumpesystemet for ditt behov. Vi hjelper deg gjerne, og gir gratis rådgivning. LabMo AS er autorisert norsk forhandler for pumpeprodusentene Masterflex og Ismatec.Bla i nyhetsarkivet

Se hele nyhetsarkivet vårt med alle artiklene.


Få gratis eksperthjelp!

Vi forenkler innkjøpsprosessen for deg

Snakk med oss om laboratorieutstyr. Opplev fordelene med at vi finner frem til de rette løsningene og produktene for ditt behov. Ta kontakt, vi hjelper deg gjerne!

Skroll til toppen