Oppdag fordelene med CG-900 Cryo-Blade kryomølle

Cole-Parmer lanserte nylig CG-900 Cryo-Blade, en revolusjonerende kryomølle som tilbyr effektiv prosessering og automatisk dosering av flytende nitrogen. Kryomøllen sparer verdifull tid i laboratoriet: 1 kg prøvemateriale blir ferdig prosessert i løpet av bare 15 minutter!

Kryomøllen er ideell ved analyse av organiske forurensninger i matvarer (rester av plantevernmidler), og oppfyller alle krav i henhold til FDA, EFSA og QuEChERS. Men det finnes også mange andre bruksområder hvor kryomøllen vil være et svært godt valg:

  • Farmasøytisk forskning og legemiddelutvikling
  • Bioteknologi og genforskning
  • Materialeforskning og polymerforskning
  • Miljøanalyse og matsikkerhet

Cole-Parmer CG-900 Cryo-Blade er en nyutviklet kryogenisk knivmølle (også kjent som en kryomølle, kryogenisk knivkvern, ‘cryomill‘ eller ’cryogenic grinder’) som gir deg mange fordeler i forhold til tradisjonelle metoder:

Kryogenisk kverning

Kryomøllen kjøler ned prøvene til ekstremt lave temperaturer, ved å automatisk tilføre flytende nitrogen (-196°C). Den kan også brukes med tørris (-78°C) om ønskelig. Kryomøllen er svært velegnet for prøvebearbeiding av temperatursensitive materialer. Nedkjølingen bidrar til å bevare prøvens integritet og reduserer blant annet termiske spenninger som kan føre til at prøven ødelegges.

Forbedret prøvekvalitet

Kryogenisk kverning og nedmaling forbedrer prøvehomogeniteten og reduserer partikkelstørrelsen, noe som resulterer i bedre kvalitet for etterfølgende analyse eller utvinning. Resultatet er at du får et finere og jevnere pulver enn med tradisjonelle metoder, og en finere fordeling av alle bestanddelene i prøven.

Tids- og kostnadseffektivitet

Kryomøllen opererer med høye hastigheter (opptil 3600 rpm), noe som muliggjør rask og effektiv prøvebehandling. Automatisk dosering av flytende nitrogen bidrar til å reduserer manuelt arbeid og øker sikkerheten. 1 kg prøvemateriale er ferdig prosessert i løpet av bare 15 minutter. Med CG-900 Cryo-Blade på plass i laboratoriet, forenkler du arbeidet ditt og får frigjort verdifull tid som du kan bruke på andre oppgaver. Kryomøllen er konstruert for å gi stabil og langvarig ytelse, og har minimale vedlikeholdskostnader.

Allsidighet

CG-900 Cryo-Blade er kompatibel med et bredt spekter av materialer, inkludert blant annet matvarer, biologiske prøver, plastmaterialer og legemidler. Den tilbyr fleksibilitet for ulike prøvetyper og bruksområder, noe som gjør den egnet for mange ulike bransjer og forskningsområder. Kryogenisk kverning er utbredt innen farmasøytisk og materialvitenskapelig forskning, men også innenfor matvitenskap ved analyse av plantevernmiddelrester i næringsmidler som frukt, bær og grønnsaker.

Brukervennlig design

CG-900 Cryo Blade er utviklet med tanke på brukervennlighet og maksimal effektivitet. Kryomøllen har et intuitiv brukergrensesnitt og ergonomisk design, noe som gjør den enkel å betjene og kontrollere. Cryo-Blade tilbyr både automatisk modus og protokollmodus. I automatisk modus blir parametrene satt basert på prøvevolumet, mens protokollmodus lar brukerne lagre opptil 10 protokoller. Hele syklusen tar omtrent 15 minutter med flytende nitrogen eller 30 minutter med tørris. På denne måten sikres du best mulig repeterbarhet og reproduserbarhet i resultatene, og du kan enkelt optimalisere kverneprosessen etter spesifikke behov eller prøvetyper.

Ytterligere funksjoner på Cryo-Blade inkluderer en isolert ytterskål, en mekanisk låsearm og sensorer som sikrer sikker og pålitelig prøvebehandling. Den avtakbare indre skålen på 5 liter kan oppbevare prøver i fryseren og rommer opptil 1 kg materiale. Ytterskålen er isolert for trygg berøring, selv om det anbefales å alltid bruke beskyttelseshansker når man håndterer kryogenisk utstyr. Som tilbehør kan du kjøpe flere indre skåler (5 L), slik at du kan forberede flere nye prøver, samtidig som kryomøllen arbeider med den første prøven. Du kan også kjøpe selve knivbladet som ekstra tilbehør, dersom du ønsker å ha tilgang på flere knivblad (for å hindre krysskontaminering).

Kontakt oss for mer informasjon

Er du interessert i mer informasjon? Kontakt oss gjerne for mer informasjon. LabMo AS er autorisert norsk forhandler for Cole-Parmer, og vi kan hjelpe deg med pristilbud og mer informasjon om CG-900 Cryo-Blade.

Videopresentasjon av CG-900 Cryo-Blade

Her kan du se videopresentasjonen av CG-900 Cryo-Blade fra Cole-Parmer (et selskap i Antylia Scientific-gruppen).


Les mer i samme kategori:

Bla i nyhetsarkivet

Se hele nyhetsarkivet vårt med alle artiklene.


Få gratis eksperthjelp!

Vi forenkler innkjøpsprosessen for deg

Snakk med oss om laboratorieutstyr. Opplev fordelene med at vi finner frem til de rette løsningene og produktene for ditt behov. Ta kontakt, vi hjelper deg gjerne!

Skroll til toppen