Slik velger du Oakton måleinstrument

Hvilket Oakton måleinstrument (pH, ORP, ISE, TDS, Con) er det rette for deg?

Oaktons produktportefølje med måleinstrumenter dekker alle elektrokjemiske parametre som pH, mV, ionekonsentrasjon, konduktivitet, oppløst oksygen, ORP, salinitet, TDS og temperatur.

Oakton er kjent for å produsere prisgunstige måleinstrumenter av høy kvalitet. Oakton tilbyr måleinstrumenter med høy nøyaktighet og presisjon, kombinert med brukervennlighet og enkelt vedlikehold. Du kan velge mellom ulike måleinstrumenter for måling av ett eller flere ulike elektrokjemiske parametre som pH, mV, ionekonsentrasjon (ISE), konduktivitet (spesifikk ledningsevne), oppløst oksygen (DO), ORP/Redox (Oxidation Reduction Potential), salinitet (saltinnhold), TDS, temperatur og mer. Du finner måleinstrumenter tilpasset hvert enkelt parameter, eller multi-instrumenter som kan måle flere ulike parametre samtidig. De vanligste måleinstrumentene er pH-måler (pH-meter) og konduktivitetsmåler.

Oakton måleinstrumenter har en rekke ulike bruksområder: Oakton måleinstrumenter kan benyttes for laboratorieanalyser både for forskning, industri og undervisning. Du kan utføre vannkvalitetsanalyse og ferskvannstesting (regn, elver, innsjøer) med overvåkning av pH-verdier. Du kan utføre kvalitetskontroll på matvarer som fisk, fruktsafter, gjær, kjøtt, meierivarer, oster, plantesafter og ølbrygging. Du kan kontrollere vannkvalitet i vanningsanlegg og avrenningsvann, og vannkvalitet i forbindelse med akvarier, havbruk og oppdrettsanlegg. Du kan overvåke pH-verdier i jordprøver for landbruk og plantedyrkning.

Oakton sin omfattende produktportefølje av måleinstrumenter kan hjelpe deg uansett hvilket parameter du skal måle, og uansett om det gjelder enkle, rutinemessige målinger eller komplekse og avanserte applikasjoner med svært høye dokumentasjon- og presisjonskrav.

Oakton måleinstrumenter kan leveres både som avanserte, stasjonære benkemodeller for laboratoriebruk, som mellomstore håndholdte, bærbare måleinstrumenter for feltmåling og prosesskontroll, og som prisgunstige mini-testere i lommeformat for de enkleste rutinemessige målingene. Mange av måleinstrumentene kan også leveres som komplette startsett som inkluderer 1 stk sensor/elektrode, et assortert utvalg av kalibreringsbuffere, samt 1 stk oppbevaringskoffert.

Slik velger du elektrode/sensor

Valg av riktig elektrode, føler eller sensor er essensielt for å få gode og pålitelige målinger. Vi har et stort utvalg av elektroder og sensorer som passer til de største Oakton måleinstrumentene. Når du skal velge riktig elektrode bør du passe på at du benytter en elektrode  med rett utforming i forhold til ditt behov: standard tupp (til vanlige og generelle applikasjoner i flytende væsker), spydspiss-tupp (til prøvetakning i halvfaste materialer som fisk, frukt, jord, kjøtt og ost) eller flat tupp (til prøvetakning på overflater i harde materialer som betong og sement). Elektrodene fås i ulike materialer. Det vanligste materialet er glass. Alternativt fås det elektroder i plast (epoxy), som er sterkere og tåler tøffere behandling enn glass, men som ikke tåler høye temperaturer eller løsningsmidler. Pass derfor på at du bruker en elektrode med rett materiale forhold til ditt behov.

Single Junction eller Double Junction?

Når du skal velge riktig elektrode bør du også passe på om du benytter en Single Junction eller Double Junction utgave. Til vanlige og generelle applikasjoner er det greit å bruke Single Junction. En Double Junction elektrode er bygget slik at den gir ekstra beskyttelse og forlenget levetid ved krevende prøvetakning i røffe forhold. Jo tøffere og  jo mer kaustiske omgivelsene er, dessto viktigere er det at du benytter en Double Junction elektrode.

Hvilken instrumenttype passer best for deg?

Når du skal velge det rette Oakton måleinstrumentet som passer best for deg er det viktig at du tenker gjennom hvor og hvordan du skal bruke instrumentet. Det er tre instrumenttyper du må velge mellom: 1) Lommetestere (mini-testere), 2) håndholdte måleinstrumenter eller 3) stasjonære måleinstrumenter (benkemodeller).

Her kan du se Oakton sitt utvalg av måleinstrumenter, sortert etter instrumenttype:

Oakton lommetestere (mini-testere)

Oakton lommetestere (mini-testere)

Oakton lommetestere er enkle og prisgunstige alternativer til de tradisjonelle håndholdte måleinstrumenter. Oaktons lommetestere finnes i tre hovedgrupper: EcoTestr, Classic og Premium. EcoTestr er den rimeligste varianten for enkle, generelle målinger, og har en fastmontert elektrode (Single Junction). Classic har økt nøyaktighet og en utskiftbar elektrode (Single Junction). Premium har økt nøyaktighet, en utskiftbar elektrode (Double Junction), og er derfor godt egnet til mer krevende applikasjoner i utfordrende og barske forhold.

Se hele utvalget av Oakton lommetestere på Cole-Parmer sin nettside: https://www.coleparmer.com/collections/oakton-pocket-testers

Oakton håndholdte måleinstrumenter

Oakton håndholdte måleinstrumenter

Oakton håndholdte måleinstrumenter er bærbare, og er like godt egnet til bruk ute i felten, som i industrihallen eller inne på laboratoriet. Dette er tradisjonelle instrumenter hvor elektroden er koblet til med en lang ledning. Du kan enkelt utføre målinger på akkurat det stedet du ønsker, mens du holder instrumentet i den andre hånden. Du kan også raskt bytte mellom ulike elektroder. Alle Oakton håndholdte måleinstrumenter har automatisk temperatur kompensasjon (ATC) som sikrer nøyaktige måleresultater under skiftende temperaturforhold. Du kan også velge et vanntett måleinstrument (IP67) om du ønsker.

Se hele utvalget av Oakton håndholdte måleinstrumenter på Cole-Parmer sin nettside:
https://www.coleparmer.com/collections/oakton-portable-handheld-meters

Oakton stasjonære måleinstrumenter (benkemodell)

Oakton stasjonære måleinstrumenter (benkemodeller)

Oakton stasjonære måleinstrumenter er avanserte benkemodeller beregnet for laboratoriebruk. Du velger denne instrumenttypen når du har komplekse og avanserte applikasjoner med svært høye dokumentasjon- og presisjonskrav. Det er også tilgjengelig et eget stativ til elektroden som er svært brukervennlig. Toppmodellene har innebygget dataminne for lagring av måleresultater, og mulighet for å overføre data direkte til PC (RS-232/USB).


Se hele utvalget av Oakton stasjonære måleinstrumenter på Cole-Parmer sin nettside:
https://www.coleparmer.com/collections/oakton-benchtop-meters

Ønsker du pristilbud eller mer informasjon om Oakton måleinstrumenter? Eller ønsker du generell informasjon om pH-målere (pH-metre) eller ander måleinstrumenter? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med mer informasjon!


Pumpeskolen


Flere aktuelle saker


Bla i nyhetsarkivet

Se hele nyhetsarkivet med alle publiserte artikler.