Solide varmemantler relanseres av Cole-Parmer

Cole-Parmer har nylig relansert de effektive varmemantlene fra Electrothermal med nytt navn, nytt design og nye modellnumre.

Disse produktene blir produsert av den britiske produsenten Electrothermal, som er en av verdens ledende produsenter av varmemantler. Electrothermal ble etablert i 1943, og har produsert varmemantler i mer enn 75 år. Dette sikrer at produktene har høy kvalitet og høy sikkerhet.

Alle Electrothermal sine produkter har nå endret navn til Cole-Parmer, etter at Cole-Parmer kjøpte den britiske produsenten i 2015.

Hvorfor bør du å bruke en varmemantel?

Alle velutstyrte laboratorier har som oftest én eller flere varmemantler tilgjengelig, og benytter disse til oppvarming av ulike væsker inni en glasskolbe. Varmemantlene er en sikrere og mer effektiv metode for oppvarming, sammenlignet med f.eks. gassbrennere og oljebad.

Varmemantler i mange varianter

Kapasitet fra 10 ml til 22 liter

Cole-Parmer har et stort utvalg av varmemantler, tilpasset mange ulike kolbestørrelser. Den minste varmemantelen passer til oppvarming av glasskolber i størrelsen 10 til 50 ml. Den største varmemantelen er i industristørrelse, og kan varme opp glasskolber på opptil 22 liter. De to mest populære varmemantlene leveres i størrelsene 1 liter (1000 ml) og 2 liter (2000 ml).

For rundbunnede kolber eller for spesialkolber

Varmemantlene fra Cole-Parmer er utformet enten for å passe vanlige rundbunnede kolber, eller for å passe til spesialkolber med annen utforming (pæreformet eller v-formet, samt trakter med 60°-vinkel). Når du velger en Cole-Parmer varmemantel, bør du derfor tenke gjennom hvilke type glasskolber du skal benytte.

Med eller uten magnetrører

Noen av varmemantlene fra Cole-Parmer tilbyr ekstra funksjonalitet i form av en innebygget magnetrører. Du kan enkelt legge en magnetisk rørepinne oppi glasskolben, slik at væsken settes i kontrollert bevegelse når du aktiverer magnetrøreren. På den måte kan du få utført både oppvarming og omrøring med det samme apparatet, noe som ofte er en fordel i eksperimentene som skal utføres. De minste varmemantlene med magnetrører har maksimumshastighet på 520 rpm, mens de største varmemantlene med magnetrører har maksimumshastighet på 2000 rpm.

Varmemantler med mange fordeler

Alle varmemantlene fra Cole-Parmer leveres med følgende nøkkelfunksjoner:

  • Temperaturoppvarming opp til 450°C.
  • Økt sikkerhet med kalde overflater som du trygt kan berøre.
  • Varsellamper for strøm (av/på) og varme.
  • Mulighet for valgfritt tilbehør som stativ og kolbeholdere.
  • Mulighet for tilkobling til digital temperaturkontroller.

Tekniske spesifikasjoner

Du kan lese mer om varmemantlene fra Cole-Parmer på produsentens nettside:
https://www.coleparmer.co.uk/c/heating-mantles

Kontakt oss for mer informasjon

Vi er autorisert norsk forhandler for Cole-parmer. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål eller ønsker pristilbud på noen av produktene. Vi hjelper deg gjerne med å finne hvilken varmemantel som passer i forhold til ditt behov.


Pumpeskolen


Flere aktuelle saker


Bla i nyhetsarkivet

Se hele nyhetsarkivet med alle publiserte artikler.