Techne termostatstyrte vannbad til laboratorier

NB! Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel, og inneholder informasjon om et produkt som er endret eller ikke selges lengre. Vi anbefaler at du i stedet leser våre nyeste artikkel om tilsvarende produkt her:
Cole-Parmer vannbad til laboratorier

I et laboratorium vil termostatstyrte vannbad være et meget godt valg når du ønsker presis temperaturkontroll for å holde noe i en konstant temperatur over en lang periode. Techne termostatstyrte vannbad er derfor ideelt å bruke for et bredt spekter av laboratorieapplikasjoner. Vannbad benyttes også ofte i forbindelse med kalibrering av dataloggere, temperatursensorer og annet utstyr for temperaturovervåking.

I mer enn 50 år har britiske Techne vært ledende produsent av laboratorieutstyr som vannbad og termoregulatorer for effektiv temperaturkontroll. Techne er sertifisert i henhold til ISO 9001:2008, og fokuserer på utvikling av produkter med høy kvalitet, høy kundetilfredshet og høy standard på service.

Techne tilbyr blant annet termoregulatorer (termostater), vannbad, vannbad med kjøling, dyppkjølere (dip and flow coolers) og kalibreringsbad (liquid calibration baths). Produktene som tilbys dekker et temperaturområde fra -40°C til +250°C.

Slik bygger du et Techne vannbadsystem

 1. Velg et Techne vannbad med den størrelsen som passer ditt behov.
 2. Velg deretter en Techne termoregulatorer som passer i forhold til ønsket temperaturområde.
 3. Velg tilbehør til vannbadet i forhold til ditt behov: Flatt lokk i rustfritt stål eller takformet lokk (gabled lid) i rustfritt stål som gir rom for høyere beholdere, rør og flasker.
 4. I tillegg må du velge en dyppkjøler eller flowkjøler (dip or flow cooler) dersom du ønsker temperaturer under romtemperatur, ned mot -20°C og -40°C.
 5. Som alternativ kan du også velge et komplett Techne sirkulasjonsbad med kjøling, for temperaturer ned mot -35°C.
 6. For temperaturkalibrering anbefales Techne kalibreringsbad med temperaturområde fra -35°C til +250°C.

Techne vannbad

Techne vannbad tilbys i fem ulike størrelser: 8, 12, 18, 26 og 48 liter. Indre kammer i rustfritt stål er utformet i et helt stykke for enklest mulig rengjøring (unntatt 48 liter modellen som har sveisede kanter). Yttersidene er i emaljert stål og har integrerte håndtak for sikker håndtering. Alle vannbadene er designet for bli brukt sammen med en Techne termoregulator, som må bestilles separat (monteringssett medfølger). Maksimal arbeidstemperatur er 200°C.

Techne vannbad (varenummer EW-16101-88)

Techne termoregulator

Techne termoregulator (termostat) er designet for å bli brukt sammen med et Techne vannbad, og tilbys i fire ulike modeller:

 • TE-10A. Analog termoregulator. Temperaturområde: fra -20°C til +95°C.
 • TE-10D. Digital termoregulator. Temperaturområde: fra -40°C til +120°C.
 • TU-20D. Digital termoregulator med RS232 datatilkobling til PC. Temperaturområde: fra -40°C til +200°C.
 • TU-20HT. Digital termoregulator med RS232 datatilkobling til PC. Temperaturområde: fra -40°C til +250°C.
Techne termoregulator TU-20D (varenummer EW-01262-15)

Techne dyppkjølere

Techne dyppkjølere og flowkjølere (dip or flow coolers) er designet for å bli brukt sammen med et Techne vannbad, og tilbys i fire ulike modeller:

 • FC-200. Flow cooler. Min. temp: -20°C.
 • FC-500. Flow cooler. Min. temp: -35°C.
 • RU-200. Dip cooler. Min. temp: -20°C.
 • RU-500. Dip cooler. Min. temp: -35°C.
Techne flowkjøler (varenummer EW-14576-07 / FC-500)

Techne sirkulasjonsbad med kjøling

Techne sirkulasjonsbad med kjøling tilbys i tre ulike størrelser: 7, 12 og 22 liter. Sirkulasjonsbadene kan benyttes for temperaturer opp mot +100°C, og ned mot henholdsvis -20°C, -35°C og -30°C. Alle sirkulasjonsbadene er designet for bli brukt sammen med en Techne termoregulator, som må bestilles separat (monteringssett medfølger). Bruk en blanding av 50% vann og 50% frostvæske for temperatur ned mot -20°C, eller en blanding av 40% vann, 40% frostvæske og 20% etanol for temperatur ned mot -35°C.

Techne sirkulasjonsbad med kjøling (varenummer EW-12212-02 / RB-12A)

Techne kalibreringsbad

Techne kalibreringsbad er spesielt utviklet for å utføre temperaturkalibrering av temperaturutstyr som dataloggere og temperatursensorer. Kalibreringsbadene kan brukes i et temperaturområde fra -35°C til +250°C. Alle sirkulasjonsbadene er designet for bli brukt sammen med en Techne termoregulator, som må bestilles separat (monteringssett medfølger). Temperaturstabilitet på opptil ±0,005°C (med TU-20D eller TU-20HT). Kalibreringsbadene kan også benyttes til ekstern sirkulasjon for å opprettholde konstant temperatur på prøver i viskosimetre, fotometre, refraktometre, fermentorer, gjæringstanker og andre typer beholdere.

Techne kalibreringsbad (varenummer EW-16112-03)

Mer informasjon

LabMo AS er autorisert norsk forhandler for Techne. Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål, ønsker pristilbud eller om du vil ha veiledning for å finne det rette vannbadet for ditt behov. Du kan lese mer om Techne vannbad og termoregluatorer på produsentens nettside:

http://www.techne.com/category.asp?dsl=156&mnu=109


Pumpeskolen


Flere aktuelle saker


Bla i nyhetsarkivet

Se hele nyhetsarkivet med alle publiserte artikler.